Katleen Van de Velde

Na mijn studies Latijn-moderne talen in Berkenboom Humaniora in Sint- Niklaas koos ik bewust voor de opleiding vroedkunde. In 2000 studeerde ik af aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Sint-Niklaas (het huidige Odisee) en daarna kon ik meteen als vroedvrouw aan de slag in het AZ Nikolaas.

Ondertussen ben ik zelf mama van vier kinderen. Om ons gezin optimaal te kunnen combineren met mijn job koos ik ervoor om parttime in de nacht te gaan. Enkele jaren geleden startte ik ook met het geven van infoavonden aan zwangere koppels.

Maar kleine kindjes worden groot en beetje bij beetje komt er weer tijd vrij om mijn passie als vroedvrouw verder uit te bouwen. De zorg voor moeder en kind ligt me na aan het hart en daarom heb ik ervoor gekozen om naast mijn werk in het ziekenhuis de stap te zetten naar de pre- en postnatale zorg. Het is het totaalplaatje dat mijn werk als vroedvrouw nu helemaal af maakt.

Met veel gedrevenheid en heel wat ervaring sta ik klaar om jonge ouders te begeleiden bij ongetwijfeld een van de mooiste gebeurtenissen uit hun leven!

Marlene Reyns

In 1984  behaalde ik mijn  diploma van vroedvrouw via de Centrale Examencommissie. Daarna en tot nu volg ik nog vele verschillende bijkomende opleidingen o.a. een pedagogische opleiding, de opleiding Neonatologie, Childbirth educator – bij de National Childbirth Trust en IBCLC (Internationaal erkende lactatiekundige) sinds 2005.

De opleiding trekt me erg aan en daarom werk ik als gastdocent in verschillende opleidingen en werk zo mee aan de toekomst van het beroep van vroedvrouw.

Sinds  1997 ben ik  ook actief in de beroepsorganisatie waar met een groot enthousiasme  de vroedvrouw binnen onze samenleving wordt versterkt..

Na enkele interims vond ik in februari 1987 mijn vaste stek in het  AZ Nikolaas te Sint-Niklaas. De verloskamer, de materniteit en neonatologie zijn mijn werkterreinen. In september 1994 startte ik  als zelfstandige vroedvrouw  in de thuiszorg  en  biedt alle mogelijke zorg aan als zelfstandige vroedvrouw.

Met de oprichting van de praktijk “Vroedvrouwen Waasland” kijk ik uit naar een steeds betere zorg aan te bieden voor de zwangere vrouwen / jonge ouders die zich aanmelden en dit op een persoonlijke en professionele manier.

Saskia Van Hoylandt

Ik werk reeds meer dan 25 jaar als vroedvrouw.

Verder volgde ik tal van bijkomende opleidingen die binnen mijn interessesfeer vielen o.a. de opleiding neonatologie, zwangerschapsbegeleiding en lactatiekunde IBCLC.

Als vroedvrouw, maar ook als mama, werd ik met de jaren meer en meer overtuigd van de kracht van vrouwen die op een ultiem moment, als de geboorte van je kind, tot uiting komt.

Dagelijks mag ik het fysiologisch gebeuren van zwangerschap, arbeid en bevalling meemaken zowel in mijn werk in het ziekenhuis als in de thuiszorg. Beide werkterreinen zijn erg complementair en geven me veel voldoening.

In dit streven naar fysiologie gebruik ik mijn ervaring en kennis om interventies toe te passen enkel als het nodig is.

Met “Vroedvrouwen Waasland” ga ik een nieuwe uitdaging aan om zorg op maat te geven aan jonge gezinnen !

Katleen Van de Velde
Marlene Reyns
Saskia Van Hoylandt