Opvolging van de zwangerschap

Zwanger zijn is een ingrijpende gebeurtenis, zowel lichamelijk, psycho-emotioneel als relationeel. We willen je aanmoedigen om vertrouwen te hebben in je eigen lichaam. Wij willen je helpen bij het maken van keuzes.

Wij kunnen de medische controles doen bij een ongecompliceerde zwangerschap. Voor de echo’s verwijzen we door naar de gynaecoloog van jouw keuze. Je kan er ook voor kiezen om je afwisselend bij de gynaecoloog en de vroedvrouw te laten opvolgen. 

We organiseren begeleidingssessies, zodat je je eigen opties leert kennen en meer inzicht krijgt in je zwangerschap en bevalling. Het fijne van deze sessies is dat je bewust tijd maakt voor je kindje dat op komst is en dat ze een voorbereiding zijn op de geboorte.

Tijdens je zwangerschap komen er wellicht vele vragen bij je op:

Is dit normaal? Hoe voelen weeën aan?  In welke houdingen kan ik bevallen? Hoe kan ik bevallen zonder al te veel interventies? Welke voeding kies ik voor mijn baby? …en vast nog veel meer.

We zetten je graag op weg door antwoorden te geven en je te helpen in de keuzes die je maakt. Dit kan zowel tijdens individuele sessies als tijdens een reeks van begeleidingsavonden in groepjes van maximaal 10 koppels. Op deze manier willen we jullie, mama én partner, vol zelfvertrouwen naar jullie bevalling loodsen. 

Intakegesprek nazorg

Wil je enkel na de bevalling door ons opgevolgd worden, dan willen we je toch al leren kennen tijdens de zwangerschap om onze diensten te verduidelijken. Neem gerust contact op voor een intakegesprek. 

Yoga

Ook bieden we zwangerschapsyoga aan om op een ontspannen manier te genieten van je zwangerschap en vol zelfvertrouwen toe te leven naar de bevalling.