Locatie: Peter Benoitstraat 48  – 9100 St Niklaas 

Meer info: Ines Rothmann, inesrothmann@hotmail.com, 0484.900.794www.lava.yoga

Deze reeks zwangerschapsyoga helpt je om vitaliteit, draagkracht en veerkracht doorheen je zwangerschap op te bouwen. Je krijgt een inleiding tot veilige zwangerschapsyogaoefeningen zodat je je beter in je vel kunt voelen tijdens de zwangerschap en die zwangerschapskwaaltjes helpen verminderen. Tevens biedt deze reeks je de gelegenheid om de transformerende tijd van zwangerschap en bevalling te gebruiken om mindfulness, ademhalings- en massagetechnieken te leren. De lessen zijn gespekt met veel tips & tricks die nuttig zijn als voorbereiding op je bevalling. 

Aan het eind van de reeks vertellen deelnemers vaak dat ze een rustigere, positievere kijk op de bevalling hebben ontwikkeld en het gevoel te hebben van “in je eigen kracht te staan”, met meer zelfvertrouwen om eigen keuzes te maken en met meer moed, vreugde en empowerment uitkijken naar de bijzondere ervaring van arbeid en bevalling.

Het scheppen van nieuw leven is iets wat je met twee doet; in verwachting zijn en geboorte geven ook. Je partner speelt hierin een onmisbare rol. Daarom bevat deze reeks een uitgebreide partnerles. Je leert over het verloop van de bevalling en hoe je met de intensiteit van de weeën kunt omgaan. Al doende voelen jullie de weldaad en het nut van verschillende oefeningen en leert je partner hoe hij/zij je concreet kan ondersteunen tijdens de arbeidshoudingen, de ademhalings- en massagetechnieken. Zo kunnen jullie samen van deze bijzondere ervaring genieten. 

De reeks zwangerschapsyoga is een fijne aanvulling op andere prenatale consultaties of voorbereidingscursussen rond arbeid en bevalling.

Mocht je partner niet bij de partnerles aanwezig kunnen zijn, kun je de lessen ook prima alleen volgen, of ben je welkom om een andere persoon (vriendin, moeder,…) mee te brengen.

Voorkennis van yoga of mindfulness is niet vereist.

Heb je vragen of bedenkingen, neem contact op met de lesgeefster Ines Rothmann via inesrothmann@hotmail.com, 0484.900.794 of via www.lava.yoga.

Kom hier meer te weten over Ines Rothmann.

Benieuwd naar wat andere zwangere vrouwen en partners vonden van de lessen? Lees hier enkele Getuigenissen.

Bio Ines Rothmann

Ines Rothmann is oprichtster van Lava.

Haar eigen zoektocht naar een betere body-mind balance en haar eigen uitdagingen rond zwangerschap, geboorte en ouderschap leidden haar 15 jaar geleden naar de intensieve beoefening van yoga, mindfulness en lichaamsgericht werk.

De afgelopen tien jaar heeft Ines zich gespecialiseerd in yoga en lichaamsgerichtwerk voor moeders en kinderen rond de geboorte (pre- en postnatale yoga, baby en kinderyoga, Shantala babymassage, Mindful bevallen met je partner). Ze studeerde af o.a. bij geaccrediteerde opleidingen door Birthlight U.K. , Yogabirth van Lut van Melle en van Helen Purperhart. Ze werkte o.a. samen met Lut van Melle en Kirsteen Ruffel. Tevens begeleidt Ines ouders en kinderen met mindfulness, massage en relaxatiesessies o.a. op basis van craniosacrale technieken. 

Haar motto: Zodra je fysieke en mentale stijfheid kunt loslaten begint alles te stromen in je leven.

Ines is opgegroeid in Duitsland, maar woont ondertussen meer dan 13 jaar in België. Ze is 42 jaar en moeder van een achtjarige zoon en richtte in 2014 Lava op. Voordien was Ines meer dan tien jaar actief in de ontwikkelingssamenwerking in Engelstalig Afrika en Zuid-Oost Azië. Daarna was Ines zeven jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het netwerk voor coöperaties in Vlaanderen. Sinds maart 2019 werkt Ines bij de Vlaamse Beroepsorganisatie voor Vroedvrouwen op vlak van evidence-based practices en kwaliteitsmanagement.

Wil je graag inschrijven voor deze reeks? Geef ons gerust een seintje via info@vroedvrouwenwaasland.be